Programma

25 juni 2022
Tijd Activiteit Locatie
15.00 - 19.00 uur Ophalen startnummers en shirts (indien besteld) Kunstlinie Almere Flevoland
26 juni 2022
Tijd Activiteit Locatie
08.00 uur Ophalen startnummers en shirts (indien besteld) Wedstrijdsecretariaat
09.00 uur Start 10 Mijl Esplanade
09.15 uur Start Kids Run 1 Mijl Esplanade
09.30 uur Start 2 Mijl Esplanade
11.00 uur Start 10 km Esplanade
12.30 uur Start Yanmar 4 Mijl Esplanade

Parcoursen

Op 26 juni is het tijd voor de Almere City Run. Iedereen kan deelnemen: jong, oud, getraind, ongetraind of te voet en het is meer dan alleen een hardloopevenement. Bekijk hiernaast de parcourskaarten van de diverse afstanden.


Uniek dit jaar is dat de deelnemers van de 10 Mijl, 10 km en Yanmar 4 Mijl over het terrein van de Floriade Expo Almere lopen.

Startnummers

Startnummers deelnemers
In verband met de productietijd van de startnummers is het tot en met 31 mei 2022 mogelijk om je voornaam op het startnummer gedrukt te krijgen en een verwachte eindtijd in te vullen. Tot en met 31 mei 2022 is het mogelijk om tegen betaling (€2,50) je startnummer thuisgestuurd te krijgen. Dit geldt alleen voor deelnemers met een Nederlands adres.

Wanneer je er niet voor hebt gekozen om je startnummer thuis te laten sturen kun je deze op zaterdag 25 juni tussen 15.00 en 19.00 ophalen bij Kunstlinie Almere Flevoland en zondag 26 juni vanaf 08.00 uur ophalen op de startlocatie. Ook de bestelde shirts kun je hier ophalen. Uiterlijk één week voorafgaand aan het evenement ontvang je het officiële afhaalbewijs per e-mail. Bewaar je afhaalbewijs goed, want alleen op vertoon hiervan krijg je jouw startnummer overhandigd op zondag 26 juni. 

Startnummers van deelnemers aan de 1 Mijl en 2 Mijl worden thuisgestuurd. Je kan deze verwachten vanaf 18 juni 2022. 

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Station Almere Centrum is uitstekend bereikbaar en is gelegen op loopafstand van de Esplanade (start- en finishlocatie). Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten.

Openbaar vervoer

NS
Station Almere Centrum bevindt zich op loopafstand van de Esplanade, de startlocatie en de finish. Deelnemers en bezoekers kunnen met de trein naar dit station reizen. Houd wegens de verwachte drukte rekening met extra reistijd. Plan voor vertrek je reis en kijk voor de meest actuele informatie op www.9292ov.nl.  

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Almere gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Enkele parkeergarages in en rondom de start- en finishlocatie zijn rondom Almere City Run niet, of beperkt bereikbaar. 

De volgende parkeergarages zijn bereikbaar:

  • P16 – Hospitaalterrein
  • P7 - Schippergarage
  • P8 - Flevogarage
  • P9 - Krakelinggarage
Fiets

Vanwege wegafzettingen in de stad adviseren wij deelnemers en toeschouwers die in de buurt wonen op de fiets te komen. Hiermee kom je het snelst en het gemakkelijkst bij de Esplanade. Rondom het evenemententerrein worden meerdere fietsenstallingen geplaatst. Plaats de fietsen niet tegen de evenementhekken, want deze worden al tijdens het evenement weggehaald.

Heb je een vraag? Klik hier voor de FAQ's.


Bekijk de uitslagen!

Bekijk hier de uitslagen van de Almere City Run!

Lees meer