Praktische info

Praktische info

Afstanden

Tijdens de Almere City Run kun je deelnemen aan een van de volgende afstanden:

Business Runs

Samen met collega's en relaties een sportieve topprestatie neerzetten? Dat kan op zondag 16 juni 2019 door deelname aan de Business Runs van de Almere City Run! 

 

Categorieën

De Organisator deelt de Deelnemer aan de 10 Mijl, 10km en 4 Mijl in op basis van geslacht. De Organisator deelt de Deelnemer aan de Kids Run in op basis van geslacht en leeftijd op de dag van het Evenement. De navolgende categorieën worden onderscheiden.

Kids Run 1Mijl (5 t/m 12 jaar)


Geslacht                      Categorie                     Geslacht                      Categorie 
Jongen                         5-6 jaar                         Meisje                          5-6 jaar

Jongen                         7-8 jaar                        Meisje                          7-8 jaar

Jongen                         9-10 jaar                       Meisje                          9-10 jaar

Jongen                         11-12 jaar                     Meisje                          11-12 jaar

Datum

De 10e Almere City Run wordt georganiseerd op zondag 16 juni 2019.

Finish

De finish van alle onderdelen is op de sfeervolle Esplanade

Finishcertificaat

Alle deelnemers kunnen na afloop via de persoonlijke uitslagenpagina gratis een certificaat downloaden. 

Finishfoto

Marathon-Photos is de officiële fotograaf voor de Almere City Run. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken van het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. Op jouw uitslagenpagina staat de link waar jij de foto’s en filmpjes kunt bekijken en bestellen.  

Goededoel

Loopevenementen vinden doorgaans mede plaats ter ondersteuning van goede doelen. Ook de Almere City Run vervult daarbij al vele jaren een belangrijke rol. In 2019 is KWF als goede doel aan de Almere City Run gekoppeld.

Hardloopshirt

Het shirt van de 10e editie van de Almere City Run is uitverkocht! 

 

Klik hier voor de maten van het hardloopshirt. 

 

 

Inschrijven

De inschrijving van de 11e editie van de Almere City Run opent in het najaar van 2019.

Leeftijden

De minimale deelname leeftijden zijn:

10 Mijl

10 km

4 Mijl

Kids Run 1 Mijl

16 jaar

14 jaar

12 jaar

5-12 jaar

Medaille

Alle deelnemers ontvangen na hun finish een unieke herinneringsmedaille.

MyEnergyLab

Wil jij perfect voorbereid aan de start van de Almere City Run verschijnen? Dan biedt MyEnergyLab het ideale platform om verantwoord veilig jouw sportieve doel te bereiken. www.myenergylab.be. Je kunt het trainingsschema aanschaffen bij jouw inschrijving.

* Speciale prijs: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken (normale prijs: € 1,- per week).
* Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Parcours

Bekijk hier de parcourskaarten.

Programma

Bekijk hier het volledige programma (onder voorbehoud van wijzigingen).

Tijdregistratie

MYLAPS BibTag
Bij alle onderdelen van de Almere City Run zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdregistratie te garanderen

  • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op. (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
  • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
  • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
  • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
  • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. Deze nettotijd wordt als extra service vermeld.

Uitslagen eerdere edities

De uitslag van de 10e editie van de Almere City Run vind je hier

Voorbereiding

Nu je inschrijving rond is ga je de volgende stap zetten in jouw voorbereiding naar de Almere City Run. Wij kunnen jou hiermee helpen samen met de expertise van Energylab professionals en het geven van trainingscursussen. Hieronder lees je daar meer over.

Energy Lab

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter.

Onze dienstverleningen in het lab zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een uitgebreid aanbod aan o.a. conditietesten, steunzoolanalyses, bodyscans en voedingsadvies. 

MyEnergyLab is een ideaal online trainingsplatform om verantwoord jouw sportieve doel te bereiken. Je kunt het schema aanschaffen bij jouw inschrijving voor de Marathon Eindhoven. Wij bieden een speciale actie aan: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken. De normale prijs is € 1,- per week. Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Wij helpen graag om Business Teams topfit en blessurevrij aan de start te krijgen. Energy@Work staat voor het uitwerken en implementeren van duurzame beweeg- en gezondheidscampagnes op maat voor bedrijven. Betrokken, fitte en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie en IAAF van toepassing. Klik hier voor het volledige wedstrijdreglement.