Sfeerverslag

Succesvolle jubileumeditie van de Almere City Run

De 10e Almere City Run werd een sfeervolle en succesvolle editie. Met 2.000 deelnemers was het evenement uitverkocht.

De jubileumeditie werd gekenmerkt door een nieuwe aanpak met als hoofdafstand 10 Engelse Mijl. De combinatie van het lopen door de natuur, rond het Weerwater en de gemoedelijke sfeer op en rond de routes, zorgde voor een unieke loopbelevenis. De toeschouwers en muziekpunten langs het parcours maakten de Almere City Run tot het leukste hardloopevent van Almere.

Veel hardlopers hadden de extreem warme editie van 2018 nog in het achterhoofd, maar gelukkig was het dit jaar heerlijk loopweer. Veel deelnemers kwamen dan ook met een grote glimlach terug bij de finish op de Esplanade.

Onvergetelijke jubileum editie van de Almere City Run

De strijd om de hoogste tree

Alhoewel de Almere City Run juist een evenement is waar iedereen op een laagdrempelige manier mee kan doen, werden er op alle afstanden ook ereprijzen uitgereikt. Zo werden bij de Kids Run de eerste 3 jongens en meisjes gehuldigd in diverse leeftijdscategorieën. Mooi om te zien dat de jeugd vol voor de winst ging. Bijna 300 kinderen kwamen, met of zonder ouder als begeleider, voldaan over de finish om vervolgens hun medaille en flesje water van Run2Day te ontvangen.

Om 12 uur ging de 4 Engelse Mijl van start. De wedstrijd op de nieuwe afstand kwam al vlot op gang en zorgde voor een spannende finish. Maarten Mast was de snelste bij de mannen en Myrthe Verwer bij de vrouwen. 

De traditionele 10 KM van de Almere City Run ging om 13 uur van start. Een mooie ronde langs het Lumièrepark, de natuur in en terug langs het weerwater richting de finish. De winst ging bij de mannen naar Wouter Luinge en bij de vrouwen naar Kim Van Der Aa in respectievelijke tijden van 36:15 en 44.41.

De strijd om de eerste plaats van de nieuw geïntroduceerde 10EM werd bij de vrouwen al vroeg beslist, Laura Hermans was ver uit de beste. Uiteindelijk won zij in 1 uur en 4 minuten en 41 seconden. Bij de mannen ging de winst bij de 10EM, naar Dennis de Knijff in een mooie tijd van 58 minuten 56 seconden.

Vele deelnemers liepen een persoonlijk record. Bekijk hier de uitslagen van de 10e editie van de Almere City Run.

Samen met het publiek en de muziekpunten een geweldige editie

De nieuwe parcoursen van de Almere City Run werden gekenmerkt door een groen karakter. De verschillende sfeervolle muziekpunten langs de parcoursen zorgden voor een prima sfeer onderweg en veel blije gezichten bij de finish.

Edgar de Veer, als Project Manager verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement: “Als nieuwe organisator van de Almere City Run kijken we zeer tevreden terug op deze jubileumeditie. Als ik kijk naar al die blije gezichten en de mooie reacties die we hebben mogen ontvangen, dan ben ik ervan overtuigd dat we een belangrijke stap hebben gezet voor de verdere ontwikkeling van het evenement. Samen met de Gemeente Almere, de diverse scholen en verschillende lokale partners willen we het evenement verder laten groeien en in de toekomst nog meer mensen in beweging brengen.”


Bekijk de uitslagen!

Bekijk hier de uitslagen van de Almere City Run!

Lees meer