Tijdens de race
Luister extra goed naar je lichaam! Staar je niet blind op jouw doel, maar luister goed naar je lichaam. Dit geldt voor iedere loper, ook voor goed getrainde lopers. Bij een hoge temperatuur kan je hartslag met 5 tot 15 slagen hoger zijn dan normaal. Dit kost extra energie. Zorg er zelf voor dat je risico's op blessures, uitdroging en warmtestuwing beperkt. 

Op de route vind je verzorgingsposten om met drank en sponzen. De drankposten langs het parcours zijn voorzien van water en Isotone sportdrank AA. De posten zijn duidelijk herkenbaar en bestaan uit meerdere kramen. Maak vanaf de eerste drankpost gebruik van de mogelijkheid, wacht niet tot het moment dat je dorst krijgt. Je kunt zelf ook water meenemen in een bidon of een watergordel dragen. Of laat eventuele supporter(s) extra water meenemen. Na de finish ontvangt elke deelnemer ook 1 flesje Isotone sportdrank AA.

Na de drankposten vind je sponsposten. We adviseren om van elke sponspost gebruik te maken om je lichaam goed te koelen. De verkoeling kun je gebruiken in je nek, je gezicht en je polsen.

Probeer geen eindsprint te trekken
Het is belangrijk om met name ook met warm weer een gelijkmatig tempo te voeren. Ook als je doel dichterbij komt is het verstandig om geen eindsprint te trekken. Zodra je de finish hebt bereikt, blijf dan in beweging! Loop rustig door en ga niet zitten of hangen in de hekken. Dit is fysiek en medisch gezien beter na een zware inspanning.


Na de finish
Kom tot rust en zorg dat je ontspannen je vochtbalans herstelt. Er is Isotone sportdrank AA en water beschikbaar. Trek iets droogs aan als je gefinisht bent, te lang doorlopen in natte kleding voelt niet prettig aan en vergeet niet te genieten van je overwinning.

Meer weten over verantwoord lopen? Bekijk dan deze pagina

 


Bekijk hier de uitslagen van de Yanmar Almere City Run 2024!

Bekijk jouw uitslag van de Yanmar Almere City Run 2024. Let op! De Kids Run heeft géén tijdsregistratie.

Lees meer