De organisatie begrijpt dat dit nieuws wellicht teleurstellend kan zijn voor degenen die zich hebben voorbereid op de 15 km-afstand van de Yanmar Almere City Run. Echter, de gezondheid en veiligheid van de deelnemers en alle andere betrokkenen staat altijd voorop. De organisatie focust met het oog op de warme weersvoorspelling op de kortere afstanden en laat daardoor de Yanmar Almere City Run 15 km niet doorgaan. Zo kunnen de deelnemers van de 10 km en Rondje Weerwater (6,4 km) vroeger starten en kunnen alle deelnemers voor de middag finishen, voordat het warmste punt van de dag wordt bereikt.
Deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de Yanmar Almere City Run 15 km worden via e-mail persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijziging in het programma en zullen worden voorzien van verdere informatie met betrekking tot hun inschrijving. Uiteraard krijgen zij de mogelijkheid om deel te nemen aan de 10 km of het Rondje Weerwater (6,4 km).
 
! Aangepast programma!
Het programma van de Yanmar Almere City Run ziet er nu als volgt uit: 
08.00 uur - Opening uitgifte startnummers en tassenafgifte
09.00 uur - Start 10 km (incl. deelnemers 15 km)
09.30 uur - Start Kids Run 800m
10.00 uur - Start Rondje Weerwater (6,4 km) (incl. deelnemers 15 km)
10.30 uur - Start Jongerenloop 2 km
 
Extra maatregelen bij warm weer
In verband met de te verwachte warmte zijn er naast het aangepaste programma extra maatregelen genomen. Zoals onder andere een extra verzorgingspost op het parcours, bij iedere verzorgingspost sponzen ter verkoeling en zonnebrand bij het afhalen van de startnummers om de deelnemers te beschermen tegen de zon. Tevens zijn alle deelnemers via de gebruikelijke kanalen (website, mailing en social media) voorzien van tips en adviezen met betrekking tot lopen met warm weer.
Deze adviezen zijn hier te lezen. 


Bekijk hier de uitslagen van de Yanmar Almere City Run 2024!

Bekijk jouw uitslag van de Yanmar Almere City Run 2024. Let op! De Kids Run heeft géén tijdsregistratie.

Lees meer