Na de succesvolle jubileum editie in 2019 en de virtuele editie in 2021 belooft het ook dit jaar weer een feest te worden in Almere. De Almere City Run is een evenement voor iedereen en kent verschillende afstanden, waaronder de 10 Mijl, de 10 kilometer en de Yanmar 4 Mijl. Voor jonge atleten worden de Kids Run van 1 Mijl en de 2 Mijl georganiseerd. Sportieve bedrijven kunnen meedoen aan de Business Runs. De routes leiden de deelnemers vanaf de Esplanade, onder andere langs het groen van het Weerwater. De finish is traditiegetrouw op de sfeervolle Esplanade waar iedereen als een winnaar wordt onthaald met een medaille. De Almere City Run staat bekend om de vriendelijke sfeer en motiveert iedereen in Almere en omgeving om in beweging te komen. Voor de lopers is er dit seizoen ook een extraatje: 250 deelnemers maken ook de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Almere City FC seizoen mee.

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC is blij met de samenwerking: ,,Vitaliteit loopt als een rode draad door onze organisatie. Als topsportorganisatie jagen wij dagelijks onze doelen na en willen we binnen en buiten de lijnen maximaal presteren. In die lijn is het programma ‘De Fitste Club van Nederland’ ontstaan waarbij we de kennis en kunde van spelers en staf inzetten om onze businessclubleden, supporters en medewerkers in beweging te krijgen cq houden. Deelname aan de Almere City Run is dan een prachtig jaarlijks meetmoment voor de deelnemers hetgeen nu wordt bekrachtigd in een partnership voor de komende jaren.”

Inschrijving
Hier kun je je inschrijven. Hier vind je ook alle informatie over de afstanden, wordt het parcours binnenkort bekend gemaakt en kun je je aanmelden als vrijwilliger. Deelnemers aan ‘De Fitste Club van Nederland’ kunnen gratis meedoen aan de Almere City Run via de app