Programma en parcoursen
Bij de Yanmar Almere City Run zijn er afstanden voor jong en oud. De Yanmar Almere City Run 15 km is het hoofdonderdeel van de dag, maar daar stopt het niet bij. Deelnemers kunnen ook kiezen uit de 10 km en het bekende Rondje Weerwater (6,4 km). Voor de jeugd staat de Jongerenloop (2 km) en de Kids Run (800m) op het programma. Bij de finish ligt er voor iedereen een prachtige medaille klaar. Net als voorgaande edities starten de deelnemers op de Esplanade. Het parcours loopt langs het weerwater, de 10 km en Yanmar Almere City Run 15 km maken een extra lus door de natuur en langs de Lange Wetering. De deelnemers finishen op de sfeervolle Esplanade.
“De Yanmar Almere City Run beloofd ook dit jaar weer een groot succes te worden. Met de aanpassingen in het programma en de nieuwe titelsponsor Yanmar is de basis gelegd om aankomende jaren de Yanmar Almere City Run verder te laten groeien. Het is ons doel om zo veel mogelijk inwoners van Almere in beweging te krijgen. Samenwerken met lokaal en regionaal gevestigde organisaties helpt hier enorm bij. In het bijzonder onze samenwerking met Yanmar en onze gelijkenis in motivatie om vol toewijding onze doelen te bereiken.” zegt Sophie Appeldoorn – projectmanager van Yanmar Almere City Run vol enthousiasme.
Stichting Opkikker
Het goede doel van de Yanmar Almere City Run is ook deze editie Stichting Opkikker. De organisatie, zelf ook gevestigd in Almere, zet zich in voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Het doel is om deze gezinnen ontspanning te bieden. Door middelen van een opkikker dag de ziekte even naar de achtergrond te laten verdwijnen. Deelnemers kunnen hieraan bijdragen door te doneren bij inschrijving.