Mooie uitverkochte editie van de 13e Yanmar Almere City Run

16-6-2024

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd weer omgetoverd tot het sportieve start- en eindpunt van de stad. Hier kwamen alle sporters en toeschouwers weer samen om het mooiste hardloopevenement van de stad te beleven.

Lees meer
Mooie uitverkochte editie van de 13e Yanmar Almere City Run

Wisselende weersvoorspelling voor de Yanmar Almere City Run 2024

12-6-2024

Update 14 juni 2024
Het is zondag 16 juni wisselvallig in Almere, met een temperatuur van 14°C die in de loop van de middag oploopt naar ongeveer 18°C. Er zal wat bewolking zijn met een enkele regenbuien, maar het zonnetje komt gelukkig wel af en toe door. Ondanks dat is het prima hardloopweer waarbij het niet te warm of te koud is en er een matige wind staat. Bereid je dus goed voor op wisselende omstandigheden! Zorg voor passende kleding en wees voorbereid op de mogelijke regen tijdens het evenement. 

We zullen het weerbericht dagelijks updaten. 

Lees meer
Weersverwachting Yanmar Almere City Run 2024

Yanmar ook in 2024 titelsponsor van de Almere City Run

3-6-2024

Op zondag 16 juni keert de Yanmar Almere City Run terug met de 13e editie. De Almere City Run is al jaren het grootste hardloopevenement van Almere en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente, vrijwilligers en natuurlijk duizenden deelnemers. Net als voorgaande editie bindt Yanmar zich als titelsponsor aan dit mooie loopfeest. Beide partijen zijn enthousiast over het voortzetten van deze samenwerking en hopen dit jaar weer een geslaagd evenement neer te zetten.

Lees meer
Yanmar ook in 2024 titelsponsor van de Almere City Run

Almere City Run opent inschrijvingen voor 13e editie

26-2-2024

Op 16 juni 2024 wordt de Almere City Run voor de dertiende keer gehouden. Op het volle hernieuwde programma staan diverse afstanden voor alle type lopers en leeftijden. Zo staat de mooie natuur rondom het Weerwater weer in het middelpunt van de belangstelling. De start en finish vindt traditiegetrouw plaats rond de Esplanade. Het is voor alle hardloopliefhebbers sinds vandaag mogelijk om zich in te schrijven via de website.

Lees meer
Almere City Run opent inschrijvingen voor 13e editie

Succesvolle Yanmar Almere City Run 2023 brengt stad en natuur samen

18-6-2023

Op zondag 18 juni 2023 was het eindelijk zover: de Yanmar Almere City Run! Na hard trainen konden de deelnemers hun ervaring laten zien op de 10 km en het Rondje Weerwater (6,4 km). Voor de jongste hardlopers stond dit weekend de Jongerenloop (2 km) en de Kids Run (800m) op het programma. De combinatie van natuur en stad die de stad Almere te bieden heeft werd uitgelicht door middel van het parcours rondom het Weerwater, door het Waterlandse Bos en de sfeervolle start en finish op de Esplanade.

Lees meer
Succesvolle Yanmar Almere City Run 2023 brengt stad en natuur samen

Programma Yanmar Almere City Run aangepast door verwachte warmte

17-6-2023

Aanstaande zondag 18 juni worden, ook al vroeg in de ochtend, hoge temperaturen verwacht. Om iedereen op een verantwoorde en plezierige manier te laten deelnemen, is de organisatie van de Yanmar Almere City Run genoodzaakt het programma in te korten. Het hoofdonderdeel en tevens langste afstand van de dag, de Yanmar Almere City Run 15 km, is geschrapt en hierdoor zijn de starttijden van de 10 km en het Rondje Weerwater (6,4 km) vervroegd. Deze weloverwogen beslissing is genomen in goed overleg met de medische dienst en alle diensten van de Gemeente Almere.

Lees meer
Programma Yanmar Almere City Run aangepast door verwachte warmte

Weerupdate Yanmar Almere City Run

13-6-2023

Het is alweer bijna zover! Dan gaan we van start op de Yanmar Almere City Run. Om je goed voor te bereiden op jouw race updaten wij iedere dag het weerbericht. 

Aan het begin van de dag ligt de temperatuur al rond de 20 graden, en in de ochtend zal de temperatuur verder oplopen naar ongeveer 27 graden. De zon blijft in ieder geval de hele dag lekker schijnen. In de middag kan de wind vanaf het IJsselmeer gaan waaien, waardoor de temperatuur op 25-27 graden blijft steken. De aangevoerde lucht wordt vooral in de middag wat vochtiger, waardoor het iets benauwder aan kan voelen dan het de afgelopen tijd geweest is.
 
De gevoelstemperatuur zal niet veel afwijken van de temperatuur die de thermometer aangeeft. Al is het tijdens het lopen natuurlijk wel erg snel heet met deze temperaturen. Lees daarom hier de tips rondom verantwoord lopen of lees hier de tips voor hardlopen met warm weer. 

Lees meer
Weerupdate Yanmar Almere City Run

Hardlopen met warm weer? Lees hier de tips!

8-6-2023

Het is heerlijk om met een zonnetje buiten hard te lopen, maar het is dan extra belangrijk goed naar jouw lichaam te luisteren. In dit artikel lees je alle tips om je goed voor te bereiden op hardlopen met warm weer. 

Lees meer
Hardlopen met warm weer? Lees hier de tips!


Bekijk hier de uitslagen van de Yanmar Almere City Run 2024!

Bekijk jouw uitslag van de Yanmar Almere City Run 2024. Let op! De Kids Run heeft géén tijdsregistratie.

Lees meer