Almere City Run opent inschrijvingen voor 13e editie

26-2-2024

Op 16 juni 2024 wordt de Almere City Run voor de dertiende keer gehouden. Op het volle hernieuwde programma staan diverse afstanden voor alle type lopers en leeftijden. Zo staat de mooie natuur rondom het Weerwater weer in het middelpunt van de belangstelling. De start en finish vindt traditiegetrouw plaats rond de Esplanade. Het is voor alle hardloopliefhebbers sinds vandaag mogelijk om zich in te schrijven via de website.

Lees meer
Almere City Run opent inschrijvingen voor 13e editie

Succesvolle Yanmar Almere City Run 2023 brengt stad en natuur samen

18-6-2023

Op zondag 18 juni 2023 was het eindelijk zover: de Yanmar Almere City Run! Na hard trainen konden de deelnemers hun ervaring laten zien op de 10 km en het Rondje Weerwater (6,4 km). Voor de jongste hardlopers stond dit weekend de Jongerenloop (2 km) en de Kids Run (800m) op het programma. De combinatie van natuur en stad die de stad Almere te bieden heeft werd uitgelicht door middel van het parcours rondom het Weerwater, door het Waterlandse Bos en de sfeervolle start en finish op de Esplanade.

Lees meer
Succesvolle Yanmar Almere City Run 2023 brengt stad en natuur samen

Programma Yanmar Almere City Run aangepast door verwachte warmte

17-6-2023

Aanstaande zondag 18 juni worden, ook al vroeg in de ochtend, hoge temperaturen verwacht. Om iedereen op een verantwoorde en plezierige manier te laten deelnemen, is de organisatie van de Yanmar Almere City Run genoodzaakt het programma in te korten. Het hoofdonderdeel en tevens langste afstand van de dag, de Yanmar Almere City Run 15 km, is geschrapt en hierdoor zijn de starttijden van de 10 km en het Rondje Weerwater (6,4 km) vervroegd. Deze weloverwogen beslissing is genomen in goed overleg met de medische dienst en alle diensten van de Gemeente Almere.

Lees meer
Programma Yanmar Almere City Run aangepast door verwachte warmte

Weerupdate Yanmar Almere City Run

13-6-2023

Het is alweer bijna zover! Dan gaan we van start op de Yanmar Almere City Run. Om je goed voor te bereiden op jouw race updaten wij iedere dag het weerbericht. 

Aan het begin van de dag ligt de temperatuur al rond de 20 graden, en in de ochtend zal de temperatuur verder oplopen naar ongeveer 27 graden. De zon blijft in ieder geval de hele dag lekker schijnen. In de middag kan de wind vanaf het IJsselmeer gaan waaien, waardoor de temperatuur op 25-27 graden blijft steken. De aangevoerde lucht wordt vooral in de middag wat vochtiger, waardoor het iets benauwder aan kan voelen dan het de afgelopen tijd geweest is.
 
De gevoelstemperatuur zal niet veel afwijken van de temperatuur die de thermometer aangeeft. Al is het tijdens het lopen natuurlijk wel erg snel heet met deze temperaturen. Lees daarom hier de tips rondom verantwoord lopen of lees hier de tips voor hardlopen met warm weer. 

Lees meer
Weerupdate Yanmar Almere City Run

Hardlopen met warm weer? Lees hier de tips!

8-6-2023

Het is heerlijk om met een zonnetje buiten hard te lopen, maar het is dan extra belangrijk goed naar jouw lichaam te luisteren. In dit artikel lees je alle tips om je goed voor te bereiden op hardlopen met warm weer. 

Lees meer
Hardlopen met warm weer? Lees hier de tips!

Almere City Run opent inschrijvingen en bindt titelsponsor Yanmar

16-2-2023

Op 18 juni 2023 keert de Yanmar Almere City Run terug met de 12e editie. Vanaf vandaag is het voor alle deelnemers mogelijk om zich in te schrijven. Op het programma staan afstanden voor alle type lopers en leeftijden langs en rondom het Weerwater. De start en finish bevinden zich op de Esplanade. Het is voor deelnemers sinds vandaag mogelijk zich in te schrijven.

Lees meer
Almere City Run opent inschrijvingen en bindt titelsponsor Yanmar

Geniet nog even na met de aftermovie!

29-6-2022

Trots presenteren we de officiële aftermovie van de 11e editie van Almere City Run. Geniet nog even na van de prachtige dag op de sfeervolle Esplanade.

Lees meer
aftermovie 2022

Prachtige 11e editie van de Almere City Run

26-6-2022
Eindelijk weer een Almere City Run

Het heeft even geduurd, maar gelukkig was het dit jaar weer zover: de Almere City Run. Het is namelijk al even geleden dat dit hardloopfeestje heeft plaats gevonden, in 2019 was de 10e editie en tevens laatst gehouden editie. Vele hardlopers wisten de weg naar de Esplanade weer te vinden en verschenen aan de start. Iedereen vond het fijn dat de Almere City Run eindelijk weer georganiseerd was en dat was duidelijk te merken.

Lees meer
Sfeerverslag 2022